Magyar Biztonsági Fórum

2010-ben a Mega Fortris Hungary alapítója, Noth Péter, a hazai biztonságtechnikai piac 12 másik képviselőjével együtt, felismerve az igényt a magyar biztonságtechnikai piac tudásszintjének és tájékozottságának növelésére, megalapította a Magyar Biztonsági Fórumot. A Fórum számos szakértőt magában foglal, akik mind a biztonságtechnikai piacot képviselik, mint plombagyártók, biztonsági szolgálatok, megfigyelő kamera és biztonsági üveg gyártók, IT szolgáltatók és így tovább.

A Magyar Biztonsági Fórum kiemelt célja, hogy a biztonsági szakma különböző területein dolgozóknak olyan lehetőséget biztosítson, ahol a szakmai tapasztalatokat, ötleteket, problémákat megoszthatják anélkül, hogy a konkurenciaharc vagy a rivalizálás megnehezítené az együttműködést. A szervezet olyan tudásbázisok kialakítását tűzte ki célul, amely a tagok számára elérhető, aktualizálható és szigorú titoktartási kötelezettség mellett használható. A tudásbázis egyfajta szakmai ötlettárként, illetve információ megosztásként működne. A fórum célja a biztonsági szolgáltatások, a technikai eszközök, valamint az élőerő minősítését és az elvárások egységesítését segítő rendszerek közös kidolgozása. Ennek során olyan új értékek létrejöttét kívánjuk képviselni, melyeknek alapja az összefogás, a kölcsönös segítségnyújtás, a bizalom és a titoktartás. Fontos kiemelni, hogy az MBF egy független szakértői fórum, amely megoldást kíván nyújtani minden olyan ember vagy cég számára, akik értékeiket biztonságban akarják tudni.

Az egyesület aktívan részt vesz a szakma-specifikus oktatás gyakorlati megvalósításában. Az oktatások saját szemináriumok, konferenciák formájában, illetve egyéni szakmai gyakorlatként valósulnak meg. Nemzetközi konferenciáikon vendégül látják különböző ipari terület biztonsági szakértőit, legyen az logisztika, szállítás, csomagolás, stb. Noth Péter a fórum ezen konferenciáin előadóként és oktatóként vesz részt, betekintést nyújtva a résztvevők számára a biztonsági plombák és a GPS követési rendszerek legújabb fejlesztéseibe.

Ha többet szeretne megtudni a Magyar Biztonsági fórumról, kérem, látogasson el a következő weboldalra: mbf.hu