Megafortris hír

Mega App


A Mega Fortris UK a biztonsági plombák, a manipulációt bizonyító termékek és az integrált biztonsági megoldások vezető gyártója és specializált kifejlesztője. A Mega Fortris együttműködik többféle iparágban tevékenykedő szervezetekkel annak érdekében, hogy jobban megértse a szállítmányozási iparban felmerülő problémákat. Legyen az közúti, tengeri vagy légi szállítmányozás, szoros együttműködésünk célja, hogy a cégek jellemző és legfontosabb problémáit megértsük, és olyan általánosan használható megoldásokat kínáljuk, amelyek minden cég számára egyaránt segítséget nyújtanak.

Az ellátási lánc logisztikájának vezető vállalataival konzultálva felismertük, hogy a biztonsági plombák egy bizonyos szintig megfelelő védelmet nyújtanak. Viszont a teljes körű védelemhez már komolyabb technológiai alapokra helyezett tulajdonvédelemre van szükség.

Több évig tartó kutatás és fejlesztés során próbáltuk megoldani a szállítmányozó cégek legfontosabb gondjait. A Mega Fortris legújabb áttörése valódi technológia-alapú megoldást kínál. A Mega Fortris bemutatja az Asset Protection Solution /Áruvédelmi Megoldás/ (APS) applikációt!

Az Asset Protection Solution App a világ első biztonsági plomba applikációja, amely IOS és Android mobilkészülékeken is fut. Az Asset Protection Solution App egy költséghatékony és felhasználóbarát, okostelefon-alapú szoftver megoldás, amely a plombák vonalkódjainak automatikus szkennelése és rögzítése révén lehetővé teszi a szállítmány nyomon követését a felügyeleti láncban.

Az App használata négy egyszerű lépésből áll:

  • Lépjen be a MEGA-APP-ba, és engedélyezze a vonalkód-olvasót a „Scan barcode” (Vonalkód olvasása) ikonnal! Tartsa az okostelefont / készüléket a biztonsági plombán levő vonalkód elé, és az automatikus szkenner elvégzi a többit! Ha a plomba vagy tárgy a vonalkód hiánya miatt nem olvasható be, a felhasználó egyszerűen lefotózhatja a plombát, és manuálisan beviheti az adatokat.

  • Ha a vonalkód beolvasása sikerült, azt azonnal elküldheti a „submit” (küldés) gombbal, vagy kiegészítő információkat adhat meg a megjegyzés mezőben (pl. exportra kész, stb.), mielőtt a vonalkódot tovább küldené. Ha a vonalkód / kép beolvasás nem sikerült, nyomja meg a „retake” (ismét) gombot, és kezdje előröl! A felhasználói felület nagyon egyszerű és letisztult, nem tartalmaz felesleges funkciókat, így a raktári dolgozók is gond nélkül használhatják.

  • (a) A „submit” (küldés) gomb megnyomásakor a MEGA-APP betölti a vonalkód adatait, és elküldi azokat az ön irodájába. (b) Az ön készülékére egy visszaigazoló üzenet érkezik a sikeres küldésről. (c) Nyomja meg az OK gombot a feltöltés részleteinek megtekintéséhez!

  • A korábbi beolvasások listáját megnézheti a „retrive scans” (visszanézés) gombbal. Ki is törölheti az aktuális beolvasást a jobb alsó sarokban található jelölőnégyzettel, majd a képernyő tetején levő „delete” (törlés) gombbal. Azonban a bizalmas adatok védelme érdekében a korábbi beolvasások listáján levő vonalkódokat az elküldést követően már nem törölheti vagy módosíthatja.


Az Asset Protection Solution App komoly előnyöket jelent az ön vállalkozása számára:

Feleslegessé teszi a papírmunkát - Ha ön már dolgozott korábban logisztikai területen, bizonyára tudja, hogy milyen komoly mennyiségű papírmunkával jár a szállítmányozás. Az Asset Protection Solution App segítségével a papírmunka minimálisra csökkenthető, hiszen a szállításhoz szükséges adatok nagy részét maga az App tárolja az ügyintézői felületen.

A csere-plombák nyomon követése - Jelenleg is van egy olyan Asset Protection Solution App-ot használó ügyfelünk, aki egyszer használatos (vonalkóddal jelölt) műanyag tasakokat küld szét bizonyos célállomásokra. Minden egyes műanyag tasakban elektronikus termékek, és egy-egy visszaküldéshez való műanyag tasak található. Ebben az esetben a központban beolvassák a kiküldött tasak vonalkódját, majd azt újra beolvassák, amikor a tasak megérkezik a célállomásra. Az elektronikus termékeket feldolgozzák, majd újra csomagolják a második tasakba, melyet megint csak beolvasnak, majd visszaküldik a központnak, ahol azt megérkezéskor ismét beolvassák. A második tasak beolvasásakor viszont odaírják, a „csere-plomba számát”, azaz az első tasak kódját is. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél honlapján a beolvasott számoknál mindkét tasak mozgása látszik.

Mobil lefedettség nem szükséges - Az App eltárolja a beolvasott vonalkódokat, melyeket később szinkronizál az ügyintéző kezelőfelületével. Például ha a beolvasáskor nincs térerő, és a beolvasást nem lehet azonnal szinkronizálni az ügyintézői felülettel, az App eltárolja a vonalkódot. Amint ismét olyan területre kerül, ahol van térerő, a szinkronizálás automatikusan megtörténik.

Minden egyes App módosítható, hogy tökéletesen illeszkedjen az adott cég személyre szabott igényeihez.