Mega Brick Seal

Blog-Mega-Brick-Seal

Mega Brick Seal

A Mega Fortris Group “Mega Brick Seal” nevű plombája egyedi kialakításának és magas biztonsági szintjének köszönhetően viharos sikert aratott a bankszektorban és a készpénzt kezelő szervezetek körében. A “Mega Brick Cable Seal” a legújabb biztonsági megoldásokat ötvözi a plombatest belsejébe épített UHF (ultra-magas frekvenciás) RFID passzív címke előnyeivel. A “Mega Brick Seal” biztonságosságát tovább növeli a permanensen lézergravírozott, akár 22 számjegyű vonalkód, melyet kizárólag egy speciális szoftver segítségével lehet leolvasni. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a biztonsági plomba helyének és mozgásának (dátum, idő) auditálását, nyomon követését. Ez az egyedülálló megoldás komolyan felkeltette a bankszektor és a pénzszállító szolgáltatók érdeklődését.  A “Mega Brick Seal” sikeresnek bizonyul más iparágakban is, ahol nagyobb értékű áruk biztosítására használják.

A “Mega Brick Seal” egy manipulációt egyértelműen bizonyító kábelplomba, amelyet a maximális biztonság érdekében dupla zárszerkezettel láttunk el. A zártest keskeny kialakítása révén a plomba olyan különböző iparágakban is jól alkalmazható, ahol a plomba felhelyezésére kevés hely áll rendelkezésre, pl. ATM kazetták, átadótálcák, pénzszállító biztonsági táskák, aranyrúd-szállító kazetták, stb.

A “Mega Brick Seal” több európai nemzeti bank által elfogadott termék, és jelenleg is számos felhasználási területen alkalmazzák a bankszektorban és a készpénzt kezelő szervezeteknél. Mint azt már korábban említettük, a “Mega Brick Seal” ultra-magas frekvenciás RFID technológiával is gyártható, melynek segítségével a plombák távolról is automatikusan leolvashatók.  Ez megnöveli a plombák biztonságosságát, megkönnyíti a használatukat, és biztonságosabb nyomon követést eredményez. Az RFID megszakításmentes leolvasást biztosít a szállítójármű indulási és érkezési helye között.

A “Mega Brick Seal” ezen kívül BAM (Bundesanstalt für Materialforschung und –prüfung) megfelelőséggel is rendelkezik. A BAM (Szövetségi Anyagkutató és Tesztelő Intézet) a legmagasabb szintű tudományos és technológiai szövetségi intézet, amely közvetlenül a németországi Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium alá tartozik.

Tehát a “Mega Brick Seal” legfontosabb előnye a magas biztonsági fokozatú zárszerkezet, és a beépített RFID, melynek segítségével a banki- és a pénzszállítási szolgáltatásokkal foglalkozó szervezetek biztosíthatják a nagy értékű szállítmányokat. A “Mega Brick Seal” azonosítókódja egyrészt a plombatestbe épített UHF RFID címkébe van programozva, másrészt ugyanez a kód a plombatest külsejére is rá van gravírozva. Ezzel megelőzhető, hogy a potenciális behatoló kinyissa a plombatestet és manipulálja a plombát. Továbbá, a plombatesten 5 különböző manipulálást bizonyító megoldás található, melyek egyértelmű bizonyítékot szolgáltatnak. Amikor a behatolók megpróbálják kinyitni a zárszerkezetet, a plomba műanyagburkolata eltörik, bizonyítva a manipulációt, míg maga a plomba továbbra is zárva marad. Így a felhasználók egyértelműen megállapíthatják, hogy történt-e manipuláció anélkül, hogy a behatolók hozzáfértek volna az áruhoz.

Lényegében ez a BAM megfelelőséggel rendelkező plomba a legideálisabb nagy értékű áruk szállításához, mint ahogy azt több európai nemzeti bank tapasztalatai is mutatják. Az RFID technológia egy újabb védelmi vonalat nyújt, így elérhető a legmagasabb szintű biztonság.