A Mega Fortris zöld vállalattá válik!

A Mega Fortris zöld vállalattá válik!

A cégek jelenleg komolyan dolgoznak azon, hogy együtt tudjanak működni a kormánnyal, a részvényesekkel és a helyi közösséggel annak érdekében, hogy vállalatuk társadalmi felelősségvállalási (CSR) célkitűzéseit elérjék. Számos szervezet hisz abban, hogy mindaz, amit most tesz a hulladék minimalizálása és a következő generáció számára egy jobb jövő biztosítása érdekében, az elegendő lesz ahhoz, hogy a szervezet tovább működjön, és a helyi közösség és a részvényesek is elégedettek legyenek. A vállaltok társadalmi felelősségvállalása nem olyasmi, amit egyszer vagy kétszer csinálunk, hogy jobban fessen a cég; ezt be kell építeni minden szervezet folyamatos működésébe. Folyamatosan keresni kell az olyan lehetőségeket, melynek révén javíthatóak az üzleti folyamatok, csökkentető a hulladék, vagy biztosítani lehet, hogy a felhasznált forrásokat valahogy visszaforgatják a közösség előnyére.

A Mega Fortris-nál bevezetett egyik legújabb változás olyasvalami, ami a legtöbb szervezet számára nehezen megoldható, és a legtöbben nem is mernék meglépni, hiszen közvetlen hatása van a vásárlóikra. Ettől függetlenül, alapos megfontolás után a Mega Fortris úgy döntött, hogy saját vásárlói elé egy zöldebb jövőt tár. Nyilván érdekli önöket, hogy milyen változtatásról is van szó pontosan, ezért engedjék meg, hogy elmagyarázzuk.

Amikor a Mega Fortris magas biztonsági fokozatú plombákat szállít ügyfelei számára, ők nem mindig tudják, hogyan kell a plombákat megfelelően használni. Ezért természetesen eddig vásárlóinkat papír alapú használati útmutatókkal láttuk el. Viszont részletes elemzés után úgy döntöttünk, hogy a Mega Fortris megszűnteti ezt a szolgáltatást, és a jövőben nem ad plombái mellé papír alapú utasításokat.

Helyette minden használati útmutatót elérhetővé teszünk az interneten, ahol ügyfeleink a plombákhoz mellékelt QR-kód segítségével elérhetik azokat. Most nyilván azt gondolják, hogy „Hát, gondolom, valahol el kell kezdeni, de mégis változtat ez valamin egyáltalán?” Nos, a Mega Fortris évente 2,5 millió plombát ad el. Ha hozzávesszük, hogy ezeket nyilván számos vevő felé küldjük szét, akkor egészen elképesztő számot kapunk. Így aztán bár kis lépésnek tűnhet ez a változtatás, valójában HATALMAS különbséget jelent az általunk felhasznált papírmennyiséget és a kivágott fák számát tekintve.

És bár lehet, hogy vásárlóinknak úgy tűnik, hogy így lassabban jutnak hozzá az útmutatókhoz, ez valójában nem így van. Hiszen az online útmutatók már mindegyik plombánkhoz elérhetőek, így vevőink ott és akkor férhetnek hozzá, ahol, és amikor csak szükségük van rá.

A Mega Fortris komoly változtatásokat volt kénytelen bevezetni, hogy ez az átállás megtörténhessen, de reméljük, hogy a Mega Fortris így egy zöldebb jövő fellé halad. Másokat is arra buzdítunk, hogy akármilyen kis lépéssel, de tegyenek valamit azért, hogy környezetbarát szervezetté váljanak.

Mi, a Mega Fortrisnál nem gondoljuk, hogy mindjárt a környezetbaráttá válás gurujává váltunk, vagy, hogy mi lennénk az egyetlenek, akik változtatni próbálnak. Egyszerűen csak hiszünk benne, hogy bármilyen olyan változtatás, amelyet egy cég tesz a környezetbaráttá válás felé, felülről kell, induljon. Hiszen sok cégnél a vezetők azt hiszik, hogy máris zöldek lesznek, ha úgy korlátozzák a hulladéktermelést, és biztosítják a megfelelő forráshasznosítást, hogy csak a vállalati hierarchia legalján dolgozók szintjén érvényesül a változás. Eközben pedig megfeledkeznek saját magukról. Viszont mi a Mega Fortrisnál hiszünk az olyan változásokban, melyeket a cégvezetők szintjén is betartatunk. Csak ez után lehet a vállalat többi dolgozójától elvárni, hogy egymással együttműködve munkálkodjanak egy környezetbarátabb szervezet létrehozásán.

Ígéretet teszünk arra, hogy cégünk továbbra is törekedni fog arra, hogy környezetbarátabbá váljon, és ezért a vállalti társadalmi felelősségvállalást üzleti folyamataink során kiemelten kezeljük.