Miért érdemes magas biztonsági fokozatú plombákat használni?

Miért érdemes magas biztonsági fokozatú plombákat használni?


Korunk üzleti világa egyre inkább a nagyobb bevételekről és a profit-maximalizálásról szól, és nyilván egyre komolyabb a nehezen megszerzett pénz elvesztése miatti aggodalom is. Az ügyfelekkel szemben kialakított jó üzleti kapcsolatok megőrzéséhez az is fontos, hogy lépéseket tegyünk saját cégünk tulajdonának védelme érdekében.

A magas biztonsági fokozatú plombák alapvető fontosságúak a veszteségek megelőzése terén. Ennek ellenére meglepően kevesen ismerik a magas biztonsági fokozatú plombákat és azok alkalmazásnak módját. Ebből következik, hogy a biztonsági plombát használók alábecsülik a plombával lezárandó termékek értékét, és ezzel komoly hibát vétenek, amelyek ugyancsak komoly veszteségekhez vezetnek.

A másik fontos hiba a plombák felhelyezéséből ered, hiszen azokat gyakran helytelenül alkalmazzák, és ez megint csak veszteségeket okoz. A biztonsági plombákat gyártó Mega Fortris UK felismerte ezeket a hibákat, és pontokba szedte azokat a kérdéseket, melyeket figyelembe kell vennie az önnek legmegfelelőbb plomba kiválasztásához.

 

 


  1. Mi a biztonsági plomba célja? Biztonsági plombák vásárlása előtt, önnek el kell döntenie, hogy a plombáknak pontosan milyen felhasználói követelményeknek kell megfelelniük. Például ha ön konténerekben szállít termékeket, akkor a választás nyilván magas biztonsági fokozatú konténer plombákra vagy kábelplombákra esik.

  2. Ne feledje: még nagyon sokféle biztonsági plombát használhat a fenti példában, és tengeri szállítás esetén még egy C-TPAT minősítésnek vagy egy ISO 17712 szabványnak megfelelő biztonsági plombára is szükség lesz. Tehát fontos, hogy ön jól ismerje az alkalmazási kört.

  3. Sok felhasználó rosszul ítéli meg a plombák árát, és nem veszik figyelembe, hogy az ár valóban arányban áll plombák által nyújtott biztonsági szinttel. Soha ne vásároljon olcsó plombákat, ha magas biztonsági fokozatú védelemre van szüksége! A magas biztonsági fokozatú plombákat úgy tervezik, tesztelik, és olyan alapanyagokból gyártják, hogy ellenálljanak az értékes árukhoz való jogosulatlan hozzáférésnek. Éppen ezért, ha ön valódi magas biztonsági fokozatú plombákat keres, javasoljuk, hogy vásárláskor ne azok ára alapján döntsön.

  4. A magas biztonsági fokozatú plombákat kizárólag egyszeri felhasználásra gyártják. Ez azt jelenti, hogy amint a plomba a célállomásra érkezik, az átvevőnek át kell azt vágnia, hogy hozzáférjen az áruhoz. Az átvágott plomba már nem használható fel újra, így egy új plombával kell helyettesíteni. Ha ön újra felhasznál egy biztonsági plombát, a plomba már nem nyújt védelmet manipuláció ellen, tehát a plombával megvédeni kívánt árukat komoly veszélynek teszi ki.

  5. Fontos, hogy a felhasználó megértse a plombák működését. Sokan nem ismerik eléggé a plombákat ahhoz, hogy tudják, hogy a manipuláció milyen nyomokat hagy a plombákon. A biztonsági plombák forgalmazói általában segítenek megtanítani a felhasználókat a manipulációt bizonyító nyomok felismerésére. A Mega Fortris nemrég fejlesztett ki egy új konténerplombát. Ez az első olyan, a vámhatóság által is elismert plomba, amelyet manipulációt bizonyító technológiával terveztek. A Mega Fortris meggyőződése, hogy a plombák alkalmazása csak akkor sikeres, ha a felhasználók megfelelően képzettek, ezért szükség esetén oktatásokat biztosít ügyfelei részére.

  6. Végül fontos tudni, hogy a biztonsági plombák élettartama véges, azaz általában az áru célállomásra érkezéséig tart. Ezért fontos, hogy a biztonsági plombát megsemmisítsék, és ezzel megelőzzék a termékkel kapcsolatos információkhoz való jogtalan hozzáférést. Hiszen minél jobban ismerik a terméket, annál hatékonyabb módszereket tudnak kidolgozni a plombák feltörésére.


  7.