A Mega Fortris új, biológiailag lebomló termékei

 

A Mega Fortris Cégcsoport mindig is elhivatottan dolgozott olyan termékek kifejlesztésén, amelyek a fenntarthatóságot célozva, mindannyiunk számára egy jobb jövő felé mutatnak. 
A környezettudatos hozzáállás immár globális trend, és mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a műanyaghulladék milyen súlyos problémákat okoz a hulladéklerakókban. 
Ezért csapatunk fáradhatatlanul dolgozik jobb és fenntarthatóbb megoldások kifejlesztésén. 

Mivel folyamatosan nő a kereslet az egyszer használatos műanyagok iránt, beleértve a biztonsági plombákat is, piacvezetőként szükségét érezzük, hogy ezek a nélkülözhetetlen termékek bolygónk károsítása nélkül is megfeleljenek a velük szemben támasztott követelményeknek. Ezért cégünk “Green Warrior” (Zöld Harcos) kezdeményezésének részeként örömmel mutatjuk be széles plombaválasztékunk új tagjait, a környezetbarát és biológiailag lebomló biztonsági plombákat, amelyek hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleink számára. Ez az apró változtatás jelentős előrelépést jelent az ellátási lánc és környezetünk fenntarthatóságáért tett közös erőfeszítéseinkben.  

A termékeinkre jellemző hosszú tárolhatóságot és hosszú élettartamot is megőrizve, új, komposztálható, műanyag biztonsági plombáink a természetben előforduló mikrobák jelenlétében biológiailag lebomlanak alapvető összetevőikre. A bomlás melléktermékei a környezetre nem ártalmasak, nem mérgezőek, és egyben kompatibilisek az újrahasznosítási eljárásokkal. 

 

Ezt az eredményt úgy sikerült elérnünk, hogy polipropilén (PP) és nejlon (poliamid) műanyag plombáinkat a gyártás során, biológiai lebomlást elősegítő adalékanyaggal láttuk el. A BioSphere műanyag adalékanyaggal kezelt termékek megfelelnek az ISO 144021:2016 “Környezetvédelmi címkék és nyilatkozatok” c. szabvány “Biológiailag Lebomló” definíciójának. 

Az ezzel az adalékanyaggal kezelt termékek az alábbi tesztelési eljárások alapján megfelelnek az alábbi, biológiailag lebomló kritériumoknak: 

 

·         ASTM D5511 és ISO DIS 15985 

·         ASTM D5526-12 

·         ASTM D 5338 

·         Megfelel továbbá: EU Irányelv 84/62/EK | Irányelv 89/109/EEK | Irányelv 2002 /72/EK 

 

A Mega Fortris Cégcsoport folyamatos innovációval biztosítja, hogy világelső maradjon termékei megfelelő irányú fejlesztésében. Ily módon kívánjuk kivenni a részünket  a környezetünk megóvásáért és a káros anyagok visszaszorításáért folytatott globális küzdelemből. Büszkék vagyunk arra, hogy biológiailag lebomló biztonsági plombáink innovációja révén ügyfeleinknek fenntartható termékeket tudunk kínálni, és így ők maguk is elérhetik saját, fenntarthatósági célkitűzéseiket.