Mikor NEM biztonsági plomba a biztonsági plomba? 3. rész

Mikor NEM biztonsági plomba a biztonsági plomba? 3. rész

Ezen a héten tovább haladunk a manipulációt bizonyító plombák – pontosabban a manipulációt bizonyító konténer plombák témájában.

Sok cég nem fogja fel a teherautók hátulján alkalmazott megfelelő plomba kiválasztásának jelentőségét. Azt hiszik, hogy csak feltesznek egy plombát, és a dolog meg van oldva. De ha csak meg van oldva, az nem jelenti azt, hogy jól van megoldva. Ezért is fontos, hogy a cégek megértsék, hogy mennyire fontos a teherautókra a megfelelő plombát választani. Sokan az alapján vásárolnak plombákat, hogy azok ellátják-e a feladatukat, miközben nem figyelnek oda arra, hogy azok egyben manipulációt bizonyító termékek is legyenek. Ezen a héten tovább haladunk a manipulációt bizonyító plombák – pontosabban a manipulációt bizonyító konténer plombák témájában.

Sok olyan cég van, amely egyszerű konténer plombát alkalmaz, amely felhelyezés után megsérülhet az anyagmozgatás, szállítás során. Számos esetben bevándorlók, tolvajok és sértett dolgozók törik fel a plombákat, vagy legalább is megpróbálják azokat feltörni. Ezért fontos, hogy a cégek manipulációt bizonyító plombákat használjanak, így biztosan ki tudják deríteni, ha manipulációs kísérlet történt a teherautón vagy a konténeren. Ennek segítségével megelőzhető a rakomány ellopása. Ha a cégek tisztában vannak vele, hogy a trélereik és konténereik célpontot jelentenek a behatolóknak, jobban felkészülhetnek a rakomány védelmére. Ha nem találnak manipulációra utaló nyomokat, a behatolások nyugodtan folytatódhatnak a cég tudta nélkül. És ha sok ilyen kísérlet jár sikerrel, a tolvajok előbb-utóbb megkísérlik a nagyobb értéket jelentő rakományok lopását is.

Egyik manipulációt bizonyító konténer plombánk, a 2K Klicker nem csupán erős, de a termékeink között a legjobb manipulációt bizonyító tulajdonságokkal rendelkezik. A 2K Klicker edzett acél tüskével és ütésálló, erős, ABS műanyag-burkolattal ellátott plombatesttel szerelt. A hatalmas szakítószilárdságú, nem elforgatható zárszerkezet miatt, a 2K Klicker megerősített konténer plombát széles körben alkalmazzák a szállítmányozásban, a biztonságtechnikában, az intermodális konténereken és a közúti szállításban. Ez a termék egyben a világ első kétszínkódos konténer plombája is.

Ez a plomba annyira fejlett, hogy a többi plombától eltérően a zárszerkezet nem forgatható el, így csavargatással nem törhető el, viszont a külső burkolat ilyenkor azonnal eltörik, hogy a manipuláció nyomait ne lehessen eltűntetni. A 2K Klicker megfelel a C-TPAT előírásainak és az ISO 17712 szabvány “H” besorolásának is.

Lényegében tehát azt mondjuk, hogy az olcsó, rossz minőségű plombák, NEM jelentenek megoldást az ön logisztikai biztonsága számára. Minden típusú lopás ellen biztosítsa termékeit kiváló minőségű plombákkal!