2.0 - Mikor NEM biztonsági plomba a biztonsági plomba?

2.0 - Mikor NEM biztonsági plomba a biztonsági plomba?


A múlt heti „Mikor NEM biztonsági plomba a biztonsági plomba?” c. blog gondolatmenetéhez kapcsolódva, ezen a héten a trélerek és konténerek feltörésének egy újabb aspektusáról lesz szó. Sok cég használ olyan biztonsági plombákat, amelyek egyszerűen csak megfelelnek a feladatnak. Viszont manapság a tolvajok már sokkal okosabbak, mint ahogy azt a cégek gondolják.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy ugyanott tartunk, mint évekkel ezelőtt, amikor a cégek még pár apró változtatással lekőrözhették a tolvajokat, és kész. De sajnos már rég nem ez a helyzet, mert a tolvajok egyre intelligensebbek. Ezért kezdtek a cégek manipulációt bizonyító plombákat használni. A cégek gyakran olyan plombákat használnak, amelyek olcsóbbak, és még éppen hogy elvégzik a feladatukat, és így a működési költségek a rakomány elvesztése nélkül csökkenthetők. Viszont még így is elveszítik az áruk egy részét, amikor saját dolgozóik, akik pontosan tudják, hogyan lehet kijátszani a termékeket biztosító rendszereket, együttműködnek a tolvajokkal.

Ezért is gondoljuk, hogy elérkezett a manipulációt bizonyító plombák ideje. A Mega Fortris komolyan gondolja, hogy a legjobb biztonsági megoldásokat kínálja, anélkül, hogy eltúlozná azok jelentőségét. Egyes cégek úgy próbálnak nagyobb bevételt csinálni, hogy olyan biztonsági rendszereket adnak el ügyfeleiknek, amelyre valójában azoknak nincs szükségük. Mi a Mega Fortrisnál úgy gondoljuk, hogy akkor segítünk a legjobban ügyfeleinknek, ha pontosan olyan és annyi plombát biztosítunk nekik, amennyire a rakományok biztosításához szükségük van.

Visszatérve a manipulációt bizonyító plombákra, ezek igen hasznosak a rakomány nyomon követésében. A Mega Fortris olyan manipulációt bizonyító plombákat kínál, amelyek speciális manipulációt bizonyító tulajdonságokkal rendelkeznek, így a behatolási próbálkozások nyomai egyértelműen azonosíthatóak. Ezek a tulajdonságok nagyon hasznosak, hiszen ezek révén a cég azonnal tudja, ha valaki megpróbálta a plombát manipulálni, és ha ez rendszeresen előfordul, a cég átvizsgálhatja saját logisztikai rendszerét, és kiderítheti, hogy a manipuláció a cégen belül történik-e.

Sőt a cég így akár megtalálhatja azokat a sértett, a termékekre veszélyt jelentő alkalmazottakat is, akiket amúgy nehéz lenne azonosítani. Itt válik hasznossá a plombák másik manipulációt bizonyító tulajdonsága, a plombákon szereplő vonalkódok és sorozatszámok. Ezek segítségével a cég nyomon követheti, hogy melyik plombát melyik konténerre helyezték fel.

Lényegében a manipulációt bizonyító plombák egyértelműen kimutatják a manipuláció nyomait. És, ha ilyen esetek rendszeresen előfordulnak, a cég átvizsgálhatja saját logisztikai rendszerét. A vonalkódok és sorozatszámok további védelmet nyújtanak olyan személyek ellen is, akiknek hozzáférése van a még fel nem használt plombákhoz. A kérdés tehát valójában az, hogy miért is használnánk egyszerű plombákat, amikor a manipulációt bizonyító plombák számos egyéb, a cégen belül felmerülő kérdésre is választ adnak?