reach megfelelőség

A következő lépés számunkra az, hogy környezetbarát szervezetté váljunk.


Amikor a Mega Fortris legutóbbi blogja, “A Mega Fortris zöld vállalattá válik!” megjelent, olvasóinktól és vásárlóinktól számtalan pozitív visszajelzést kaptunk. A legtöbben annak örültek, hogy többé nem gyártunk termékeinkhez papír-alapú használati útmutatókat, és így csökken a papírfogyasztásunk. Vásárlóink most már online környezetben találják meg a plombák zárásához készült útmutatókat, ami egyszerűbb, környezetbarát megoldás.

Most pedig újabb lépést teszünk világunk és környezetünk megóvásáért az eljövendő generációk számára.

A Mega Fortris büszkén jelenti be, hogy immár megfelel a REACH-előírásoknak is.

A REACH az Európai Unió előírása, amely az emberi egészség és a környezet megóvását célozza a vegyszerek okozta kockázatokkal szemben, miközben az EU vegyiparának versenyképességét növeli. Továbbá alternatív megoldásokat javasol bizonyos anyagok kockázatfelmérésének kapcsán, az állatokon végzett kísérletek számának csökkentése érdekében.

Alapvetően a REACH vegyszerekre vonatkozik, de nem csupán az ipari folyamatok során alkalmazott vegyszerekre, hanem a mindennapi életben használtakra is, mint például takarítószerek, festékek, ruhák, bútorok vagy elektromos készülékek esetében alkalmazott szerekre is. Ezért ez az előírás az EU-országokban működő legtöbb céget komolyan érinti.

Mit jelent ez pontosan? A Mega Fortris Malaysia Sdn Bhd által gyártott termékekhez felhasznált alapanyagok és gyanták immár veszélyes vegyszerektől és anyagoktól mentesek - a REACH-előírásoknak megfelelően.

Ez nem csupán abban segít, hogy környezetbarát céggé váljunk, hanem vásárlóinkat is közvetlenül érinti, hiszen egy REACH-előírásokat betartó gyártó termékeit használva ők maguk is környezetbarát szervezetekké válnak.

Ezért megragadjuk az alkalmat, hogy minden vásárlónknak ezúton is megköszönjük a támogatásukat, amelynek segítségével szervezetünk környezetbaráttá válhatott!